• Facebook App Icon
  • Instagram App Icon
  • LinkedIn App Icon

A.M. Minnaard Fotografie staat ingeschreven bij de KvK onder nummer 65375920 en van toepassing zijn mijn Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
© 2019

Fat Femmes Fotoproject

Ik ben dik. Daar heb ik me lang rot over gevoeld. Mensen op school, werk, straat en in de media zeggen direct en indirect al mijn hele leven dat ik me moet schamen voor mijn lichaam en mijn uiterste best moet doen om niet dik te zijn. Dat laatste heb ik lang geprobeerd - zonder enig succes.

 

Inmiddels kijk ik daar anders naar. In mijn ideale wereld zou ‘dik’, net als ‘lang’, gewoon een woord zijn zonder een daaraan verbonden waardeoordeel. Net als de één kort is en de ander lang, is de één dik en de ander dun. Lijven verschillen nou eenmaal. Dik en knap sluit elkaar niet uit. Net als dik en leuk. Of dik en sexy. Of dik en goed gekleed. Dik en grappig. Dik en getalenteerd. Dik en ambitieus. Iedereen verdient respect ongeacht het lijf waarin ze leven.

 

Ik werk er met dit fotoproject aan om het woord 'dik' neutraal te maken voor mezelf en voor anderen.

Naarmate ik me meer met dik-zijn bezig ging houden realiseerde ik me ook hoe belangrijk representatie is: aspecten van jezelf terugzien in de wereld om je heen. Het helpt tegen onzekerheid, zelfhaat en eenzaamheid. Ook kreeg ik door hoezeer ik dat eigenlijk niet alleen nu maar ook als kind al miste. Behalve Ursula de Zeeheks kan ik me weinig rolmodellen herinneren die eruit zagen zoals ik. Best een stoer type ja, maar niet erg sympathiek, terwijl er zoveel gave, toffe, inspirerende, mooie dikke vrouwen bestaan.

Met deze foto's hoop ik dat andere dikke vrouwen zichzelf in anderen kunnen herkennen, en daarmee een stukje meer van zichzelf kunnen houden in een wereld die zegt dat je dat niet zou mogen doen.

 

Representatie, herkenning en inspiratie zorgen daarmee hopelijk ook voor een stukje acceptatie en waardering,

niet alleen voor de Fat Femmes op de foto maar ook voor alle anderen die de foto's zien.

Hou dit project in de gaten want er volgen meer prachtige vrouwen.

 

Fat Femmes Fotoproject kan ik niet zonder jullie hulp maken.

Wil je een bijdrage doen om het project te steunen dan kan dat via onderstaande knop.

 

 

De donaties gebruik ik exclusief voor Fat Femmes Fotoproject:

studiobenodigdheden, software kosten, het project on- en offline adverteren en promoten, deelnemers zoeken enz.

Maaike

Jacky

Carol

SIGRID

Lana

Eline